Vakantiehuis kopen op de Veluwe

Denkt u erover na om een vakantiehuis te kopen op de Veluwe? Investeren in een vakantiewoning in dit prachtige natuurgebied kan in meerdere opzichten een aantrekkelijke optie zijn. Ten eerste kunt u vakantie vieren in uw vakantiehuisje wanneer u maar wilt, en ten tweede kunt u het chalet verhuren en zo uiteindelijk een mooi rendement behalen. De recreatiemakelaars van Recreatie-direct zetten graag hun kennis en ervaring in om u te begeleiden bij het aankoopproces.

Bekijk ons aanbod Neem contact op


20 jaar ervaring op de recreatiemarkt


Groot aanbod vakantiewoningen


Begeleiding bij aankoop en verkoop


Snel en discreet (ver)kopen

Een mooi vakantiehuis kopen op de Veluwe

U kunt een vakantiehuis kopen op de Veluwe voor eigen gebruik of voor de huurinkomsten. Maar een combinatie hiervan is uiteraard ook mogelijk. Wanneer u ervoor kiest om de vakantiewoning te verhuren levert u dat extra inkomsten op en uiteindelijk ook meer vermogen. Hoe vaker u de woning verhuurt, hoe hoger het rendement zal zijn. Het kan een aantrekkelijk netto rendement opleveren. Daarnaast valt een vakantiewoning onder vastgoed. Dit is voor u gunstig, omdat het chalet eenvoudig weer kan worden doorverkocht. Wanneer u de vakantiewoning op het juiste moment verkoopt, kunt u de investering terugverdienen en mogelijk winst maken.

Wilt u toch liever zelf in het vakantiehuis verblijven? In de weekenden en in de (school)vakanties kunt u genieten van de prachtige natuur op de Veluwe. Vertoeven in uw eigen vakantiehuisje met uw gezin maakt het leven leuker.

Waarom een recreatiewoning kopen op de Veluwe?

  • Een recreatiewoning kopen op de Veluwe betekent heerlijk struinen in een uniek natuurgebied wanneer het u uitkomt.
  • U kunt een aantrekkelijk netto rendement behalen bij het verhuren van de recreatiewoning. Een waardevaste belegging en extra inkomsten genereren.

Vind uw recreatiewoning

Natuurhuisjes te koop aangeboden

Heeft u specifieke wensen waar de vakantiewoning aan moet voldoen? Misschien wilt u een luxe vakantiehuis kopen aan de rand van de Veluwe, of gaat u voorkeur meer uit naar een vakantiehuisje in de buurt van de grote plaatsen Apeldoorn of Arnhem. In ons gevarieerde aanbod komt u wellicht de vakantiewoning van uw dromen tegen. We beschikken over deze verschillende vakantiewoningen dankzij ons uitgebreide netwerk van recreatieparken, beleggers en projectontwikkelaars. Zowel nieuwe als bestaande vakantiewoningen komen voorbij in ons aanbod.

Vakantiehuis kopen op de Veluwe

 

Ziet u een mooi natuurhuisje dat te koop staat op de Veluwe en wordt aangeboden op onze website? Neem dan gelijk contact met ons op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende bezichtiging. Voldoet geen van de vakantiewoningen uit ons aanbod aan uw wensen, dan mag u contact met ons opnemen. Wellicht hebben we nog huisjes achter de hand die nog niet online staan. In ons aanbod vindt u ook vakantiehuizen die zijn gelegen in de provincies Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Bekijk ons aanbod

Vakantie vieren op de Veluwe

Vakantie vieren op de Veluwe

Wist u dat de Nationaal Park de Hoge Veluwe met een oppervlakte van 91.200 hectare het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa is? Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, het gebied heeft zoveel te bieden: prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, grasvlaktes met schaapskuddes, zandverstuivingen en mooie waterlandschappen. Daarnaast is in de omgeving nog veel meer te beleven: bekijk kunst in het Kröller-Müller Museum, bezoek een bekende stad als Apeldoorn, Arnhem of Ede, plan een dagje naar een attractiepark of dierentuin, of pak de fiets en zie waar het je heen leidt.

Deskundige begeleiding van een recreatiemakelaar

Net als de aankoop van een woonhuis, is ook de aankoop van een vakantiewoning bepaald niet makkelijk. Er komt veel bij kijken bij het kopen van een recreatiewoning op de Veluwe. Roep daarom de hulp in van een professionele en ervaren recreatiemakelaar. Wij beschikken over de kennis van de Nederlandse vastgoed- en recreatiemarkt en hebben bovendien jarenlange ervaring in deze branche. Zodoende zijn we uitstekend in staat om in te schatten welke vakantiewoning aansluit bij uw wensen en of het een goede investering is.

Veelgestelde vragen

Kan ik een hypotheek afsluiten op mijn recreatiewoning?

Ja, het is in de meeste gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten op uw recreatiewoning. U kunt hiervoor het best contact opnemen met uw bankinstelling of andere gerenommeerde financier.

Wij zien het als onze taak om uw hypotheekgever te voorzien van alle gewenste informatie die benodigd is voor het soepel laten verlopen van het succesvol afsluiten van uw gewenste financiering.

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met financiële instellingen waar wij goede ervaringen mee hebben.

Is het mogelijk een woning te huren of mijn woning te verhuren via Recreatie-direct?

Recreatie-direct begeleidt en bemiddelt alleen in aan- en verkoop van recreatiewoningen. Voor aan- en verhuur van recreatiewoningen kunt u het beste terecht bij de hierin gespecialiseerde verhuurorganisaties. Wij kunnen u desgewenst in contact brengen met een betrouwbare verhuurorganisatie die het best bij uw woning past.

Hoe hoog is de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een recreatie-woning?

Indien de woning kosten koper wordt verkocht, dan dient de koper de overdrachtsbelasting te betalen. De overdrachtsbelasting bedraagt 8% van de koopsom minus de waarde van de roerende zaken (zaken die niet aard en nagelvast aan de woning verbonden zijn). De verrekening van de overdrachtsbelasting vindt plaats via de notaris, dit wordt opgenomen op de nota van afrekening en komt bovenop de koopsom.

Indien de woning vrij op naam wordt verkocht, dan zijn de kosten van de overdrachtsbelasting voor de verkopende partij (incl. de notariskosten). De kosten worden dan op de nota van afrekening in mindering gebracht op de verkoopprijs van verkoper.

Wat is de volgende stap na het ondertekenen van de verkoop / koopovereenkomst?

Zodra de koopovereenkomst door zowel koper als verkoper ondertekend is, sturen wij de getekende versie toe naar de notaris. De notaris zal vervolgens een akte van levering opstellen en een definitieve transportdatum incl. tijdstip in plannen. Deze datum maakt de notaris tijdig kenbaar aan zowel de koper als verkoper.

Mag een recreatiewoning permanent bewoond worden?

In de regel is het niet toegestaan een vakantiewoning permanent te bewonen door een en dezelfde bewoner(s) tenzij:

  • U beschikt over een (persoonlijke) gedoogvergunning van de gemeente;
  • Het parkreglement dit specifiek toestaat en de gemeente daar geen bezwaar tegen heeft;
  • Er voor het vakantiepark of de recreatiewoning uitzonderingssituaties zijn die dit gebruik officieel toestaan (o.a. zogenoemde vitale parken).
Hoe en wanneer wordt de koopsom voldaan?

De koopsom dient uiterlijk 1 dag voor de levering (transportdatum) bij de notaris op de derdengelden rekening van de notaris te staan. Een eventuele gestorte waarborgsom wordt met de koopsom verrekend.

Bij financiering van de recreatiewoning zal uw geldverstrekker ervoor zorgen dat de gelden een dag voor de levering bij de notaris op de derdenrekening staat. Indien u niet de gehele koopsom financiert, maar ook een deel uit eigen middelen voldoet, dient dit deel ook uiterlijk 1 dag voor de levering bij de notaris op de derdenrekening te staan.

Dit is slechts een kleine greep uit de veelgestelde vragen die wij op onze website behandelen. Wij beantwoorden vragen over zowel de aankoop als verkoop van een vakantiewoning. Nieuwsgierig naar meer vragen? U leest ze op deze pagina.

Vraag advies aan over uw investering

Ziet u het zitten om een vakantiehuis te kopen in op de Veluwe? Bekijk dan eerst de verschillende vakantiewoningen uit ons aanbod. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende bezichtiging. Meer weten over investeren in een vakantiewoning? Vraag gerust om deskundig advies.

Bekijk ons aanbod Vraag advies aan

Menu