Vakantiehuis kopen in Noord-Holland

Een vakantiehuis kopen in Noord-Holland wordt simpeler met de begeleiding van Recreatie-direct. Als ervaren en gespecialiseerde recreatiemakelaar weten wij precies wat er nodig is om het aankoopproces succesvol te laten verlopen. Het kopen van een vakantiewoning is een investering gericht op de toekomst: u kunt er zelf jaren plezier van hebben, of u kunt de woning verhuren voor extra inkomsten.

Bekijk ons aanbod Neem contact op


20 jaar ervaring op de recreatiemarkt


Groot aanbod vakantiewoningen


Begeleiding bij aankoop en verkoop


Snel en discreet (ver)kopen

Vakantiehuis kopen in Noord-Holland via Recreatie-direct

Het fijne aan een eigen vakantiewoning op een mooie plek in Noord-Holland is dat u op elk moment van het jaar vakantie kunt vieren in eigen land. Spontaan een weekend weg en de drukte van de werkweek achter u laten, het kan in uw tweede huis. Bent u niet van plan om alle vakanties door te brengen in uw vakantiehuis, dan kunt u het huisje ook deels verhuren.

Wilt u eigenlijk een vakantiehuis kopen in Noord-Holland als belegging? U kunt er ook voor kiezen om de woning alleen aan te bieden voor de verhuur. Dan verhuurt u het chalet aan vakantiegangers, ontvangt u geld en dankzij deze extra inkomsten bouwt u een mooi rendement op. Omdat een vakantiehuis onder vastgoed valt, kunt u hem eenvoudig doorverkopen. Wanneer u dit doet in een gunstige tijd, bestaat er de kans dat u winst maakt.

Waarom een recreatiewoning kopen in Noord-Holland?

  • Een recreatiewoning kopen in Noord-Holland betekent genieten van het leven wanneer het kan.
  • U kunt een aantrekkelijk netto rendement behalen bij het verhuren van de recreatiewoning. Een waardevaste belegging en extra inkomsten genereren.

Vind uw recreatiewoning

Bekijk het aanbod vakantiehuizen

Zoekt u een recreatiewoning die te koop staat aan de kust van Noord-Holland, of wilt u liever een vakantiehuisje middenin de polder of dichtbij Amsterdam? Doordat we over een groot netwerk van projectontwikkelaars, beleggers en recreatieparken beschikken, hebben we een uitgebreid aanbod aan vakantiehuizen door heel de provincie. Bekijk het aanbod op de website. U heeft de keuze uit zowel nieuwe als bestaande vakantiewoningen, die per direct beschikbaar zijn.

Vakantiehuis kopen in Noord-Holland

 

Heeft u een mooie recreatiewoning gezien die te koop staat in Noord-Holland en staat u open voor een bezichtiging? Neem dan contact met ons op, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Staat er niks interessants voor u tussen? Ook dan mag u contact met ons opnemen. In enkele gevallen worden vakantiewoningen nog niet getoond op de website. In ons aanbod bevinden zich ook vakantiehuizen die zijn gelegen in de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Bekijk ons aanbod

De schitterende Noord-Hollandse kust

Noord-Holland: de polder en kust

Noord-Holland heeft meer dan 100 kilometer aan prachtige zandstranden en tientallen mooie kustplaatsen. De Noord-Hollandse kustlijn is daarom een populaire streek om vakantie te vieren. De pittoreske badplaatsen Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Schoorl behoren tot de mooiste van Nederland. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen in de duinen. Daarnaast staat Noord-Holland natuurlijk bekend om de polder en de bollenvelden. Wanneer de bollen in bloei staan, levert dit adembenemende plaatjes op. Weet u in welke omgeving in Noord-Holland u een vakantiehuis wilt kopen? Er zijn uit zoveel mooie plekken te kiezen!

Professionele begeleiding van een recreatiemakelaar

Net als de aankoop van een woonhuis, is ook de aankoop van een vakantiewoning bepaald niet makkelijk. Er komt veel bij kijken bij het kopen van een recreatiewoning in Noord-Holland. Roep daarom de hulp in van een professionele en ervaren recreatiemakelaar. Wij beschikken over de kennis van de Nederlandse vastgoed- en recreatiemarkt en hebben bovendien jarenlange ervaring in deze branche. Zodoende zijn we uitstekend in staat om in te schatten welke vakantiewoning aansluit bij uw wensen en of het een goede investering is.

Veelgestelde vragen

Kan ik een hypotheek afsluiten op mijn recreatiewoning?

Ja, het is in de meeste gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten op uw recreatiewoning. U kunt hiervoor het best contact opnemen met uw bankinstelling of andere gerenommeerde financier.

Wij zien het als onze taak om uw hypotheekgever te voorzien van alle gewenste informatie die benodigd is voor het soepel laten verlopen van het succesvol afsluiten van uw gewenste financiering.

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met financiële instellingen waar wij goede ervaringen mee hebben.

Is het mogelijk een woning te huren of mijn woning te verhuren via Recreatie-direct?

Recreatie-direct begeleidt en bemiddelt alleen in aan- en verkoop van recreatiewoningen. Voor aan- en verhuur van recreatiewoningen kunt u het beste terecht bij de hierin gespecialiseerde verhuurorganisaties. Wij kunnen u desgewenst in contact brengen met een betrouwbare verhuurorganisatie die het best bij uw woning past.

Hoe hoog is de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een recreatie-woning?

Indien de woning kosten koper wordt verkocht, dan dient de koper de overdrachtsbelasting te betalen. De overdrachtsbelasting bedraagt 8% van de koopsom minus de waarde van de roerende zaken (zaken die niet aard en nagelvast aan de woning verbonden zijn). De verrekening van de overdrachtsbelasting vindt plaats via de notaris, dit wordt opgenomen op de nota van afrekening en komt bovenop de koopsom.

Indien de woning vrij op naam wordt verkocht, dan zijn de kosten van de overdrachtsbelasting voor de verkopende partij (incl. de notariskosten). De kosten worden dan op de nota van afrekening in mindering gebracht op de verkoopprijs van verkoper.

Wat is de volgende stap na het ondertekenen van de verkoop / koopovereenkomst?

Zodra de koopovereenkomst door zowel koper als verkoper ondertekend is, sturen wij de getekende versie toe naar de notaris. De notaris zal vervolgens een akte van levering opstellen en een definitieve transportdatum incl. tijdstip in plannen. Deze datum maakt de notaris tijdig kenbaar aan zowel de koper als verkoper.

Mag een recreatiewoning permanent bewoond worden?

In de regel is het niet toegestaan een vakantiewoning permanent te bewonen door een en dezelfde bewoner(s) tenzij:

  • U beschikt over een (persoonlijke) gedoogvergunning van de gemeente;
  • Het parkreglement dit specifiek toestaat en de gemeente daar geen bezwaar tegen heeft;
  • Er voor het vakantiepark of de recreatiewoning uitzonderingssituaties zijn die dit gebruik officieel toestaan (o.a. zogenoemde vitale parken).
Hoe en wanneer wordt de koopsom voldaan?

De koopsom dient uiterlijk 1 dag voor de levering (transportdatum) bij de notaris op de derdengelden rekening van de notaris te staan. Een eventuele gestorte waarborgsom wordt met de koopsom verrekend.

Bij financiering van de recreatiewoning zal uw geldverstrekker ervoor zorgen dat de gelden een dag voor de levering bij de notaris op de derdenrekening staat. Indien u niet de gehele koopsom financiert, maar ook een deel uit eigen middelen voldoet, dient dit deel ook uiterlijk 1 dag voor de levering bij de notaris op de derdenrekening te staan.

Dit is slechts een kleine greep uit de veelgestelde vragen die wij op onze website behandelen. Wij beantwoorden vragen over zowel de aankoop als verkoop van een vakantiewoning. Nieuwsgierig naar meer vragen? U leest ze op deze pagina.

Koop een vakantiewoning als investering of voor uw eigen plezier!

Ziet u het zitten om een vakantiehuis te kopen in Noord-Holland? Bekijk dan eerst de verschillende vakantiewoningen uit ons aanbod. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende bezichtiging. Meer weten over investeren in een vakantiewoning? Vraag gerust om deskundig advies.

Bekijk ons aanbod Vraag advies aan

Menu