Vakantiehuis kopen in Gelderland

Wilt u een vakantiehuis kopen in Gelderland? Maak dan gebruik van de expertise van Recreatie-direct. Wij zijn een ervaren recreatiemakelaar en staan geïnteresseerde kopers bij die willen investeren in een vakantiewoning in deze provincie. U kunt met uw familie of vrienden zelf vertoeven in het chalet, maar u kunt de woning ook verhuren.

Bekijk ons aanbod Neem contact op


20 jaar ervaring op de recreatiemarkt


Groot aanbod vakantiewoningen


Begeleiding bij aankoop en verkoop


Snel en discreet (ver)kopen

Een vakantiehuis kopen in Gelderland als investering

Een vakantiehuis kopen in Gelderland is om meerdere redenen een interessante optie. De voornaamste reden dat mensen investeren in een recreatiewoning is vaak het genereren van extra inkomsten door de verhuur. Uiteindelijk kan er een aardig rendement worden opgebouwd. Bovendien valt een recreatiewoning onder vastgoed, u kunt hem dus weer doorverkopen. Doet u dit in een gunstige tijd, dan kunt u mogelijk winst maken.

Wilt u liever zelf genieten van uw mooie vakantiewoning in Gelderland? U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het vakantiehuis zelf te bewonen in de vakanties of weekenden. Wanneer het u uitkomt, kunt u ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en vertoeven in uw tweede huis. Daarnaast is het mogelijk om voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur te gaan.

Waarom een recreatiewoning kopen in Gelderland?

  • Een recreatiewoning kopen in Gelderland betekent vakantie vieren in deze prachtige provincie gedurende het hele jaar.
  • U kunt een aantrekkelijk netto rendement behalen bij het verhuren van de recreatiewoning. Een waardevaste belegging en extra inkomsten genereren.

Vind uw recreatiewoning

Zie ons aanbod vakantiewoningen

Heeft u al de perfecte vakantiewoning voor ogen? Misschien gaat u voorkeur uit naar een chalet op een vakantiepark met veel voorzieningen. Of wilt u liever een modern vakantiehuis kopen op een afgelegen plek in Gelderland dat van alle luxe voorzien is. Dankzij een uitgebreid netwerk van recreatieparken, beleggers en projectontwikkelaars kunnen we een gevarieerd aanbod aanbieden. In ons ruime aanbod bevinden zich zowel nieuwe als bestaande vakantiewoningen. Deze zijn per direct beschikbaar. Ook op Funda vindt u woningen geschikt voor recreatie in Gelderland.

Een vakantiehuis kopen in Gelderland op een vakantiepark

 

Ziet u een mooie recreatiewoning die te koop in Gelderland wordt aangeboden op onze website? Neem dan gelijk contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Toch niet gevonden wat u zocht? Ook dan mag u contact opnemen, de kans bestaat namelijk dat een aantal vakantiehuizen nog niet online te zien is. In ons aanbod vindt u ook vakantiehuizen die zijn gelegen in de provincies Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Bekijk ons aanbod

Wat te doen in Gelderland?

Gelderland is qua landoppervlakte de grootste provincie van Nederland. Er valt genoeg te beleven voor zowel jong als oud. Gelderland staat bekend om het prachtige natuurgebied het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op de Veluwe kunnen natuurliefhebbers naar hartenlust wandelen en fietsen. Daarnaast zijn de Gelderse steden Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem zeker een bezoekje waard, om gezellig te winkelen en cultuur te snuiven. Een ander bijzonder gebied in Gelderland is de Achterhoek, een streek in het oosten die verrassend veelzijdig is.

Roep de hulp in van een recreatiemakelaar

Als u een recreatiewoning wilt kopen in Gelderland kunt u de professionele begeleiding van een recreatiemakelaar goed gebruiken. Er moeten lastige beslissingen worden genomen en veel papierwerk worden afgehandeld. Door ons in te schakelen bent u verzekerd van een makelaar die veel kennis heeft van de Nederlandse recreatie- en vastgoedmarkt en hier al jaren werkzaam in is. Hierdoor zijn wij optimaal in staat om een goede inschatting te maken van de vakantiewoning en of deze het kopen waard is.

Veelgestelde vragen

Kan ik een hypotheek afsluiten op mijn recreatiewoning?

Ja, het is in de meeste gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten op uw recreatiewoning. U kunt hiervoor het best contact opnemen met uw bankinstelling of andere gerenommeerde financier.

Wij zien het als onze taak om uw hypotheekgever te voorzien van alle gewenste informatie die benodigd is voor het soepel laten verlopen van het succesvol afsluiten van uw gewenste financiering.

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met financiële instellingen waar wij goede ervaringen mee hebben.

Is het mogelijk een woning te huren of mijn woning te verhuren via Recreatie-direct?

Recreatie-direct begeleidt en bemiddelt alleen in aan- en verkoop van recreatiewoningen. Voor aan- en verhuur van recreatiewoningen kunt u het beste terecht bij de hierin gespecialiseerde verhuurorganisaties. Wij kunnen u desgewenst in contact brengen met een betrouwbare verhuurorganisatie die het best bij uw woning past.

Hoe hoog is de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een recreatie-woning?

Indien de woning kosten koper wordt verkocht, dan dient de koper de overdrachtsbelasting te betalen. De overdrachtsbelasting bedraagt 8% van de koopsom minus de waarde van de roerende zaken (zaken die niet aard en nagelvast aan de woning verbonden zijn). De verrekening van de overdrachtsbelasting vindt plaats via de notaris, dit wordt opgenomen op de nota van afrekening en komt bovenop de koopsom.

Indien de woning vrij op naam wordt verkocht, dan zijn de kosten van de overdrachtsbelasting voor de verkopende partij (incl. de notariskosten). De kosten worden dan op de nota van afrekening in mindering gebracht op de verkoopprijs van verkoper.

Wat is de volgende stap na het ondertekenen van de verkoop / koopovereenkomst?

Zodra de koopovereenkomst door zowel koper als verkoper ondertekend is, sturen wij de getekende versie toe naar de notaris. De notaris zal vervolgens een akte van levering opstellen en een definitieve transportdatum incl. tijdstip in plannen. Deze datum maakt de notaris tijdig kenbaar aan zowel de koper als verkoper.

Mag een recreatiewoning permanent bewoond worden?

In de regel is het niet toegestaan een vakantiewoning permanent te bewonen door een en dezelfde bewoner(s) tenzij:

  • U beschikt over een (persoonlijke) gedoogvergunning van de gemeente;
  • Het parkreglement dit specifiek toestaat en de gemeente daar geen bezwaar tegen heeft;
  • Er voor het vakantiepark of de recreatiewoning uitzonderingssituaties zijn die dit gebruik officieel toestaan (o.a. zogenoemde vitale parken).
Hoe en wanneer wordt de koopsom voldaan?

De koopsom dient uiterlijk 1 dag voor de levering (transportdatum) bij de notaris op de derdengelden rekening van de notaris te staan. Een eventuele gestorte waarborgsom wordt met de koopsom verrekend.

Bij financiering van de recreatiewoning zal uw geldverstrekker ervoor zorgen dat de gelden een dag voor de levering bij de notaris op de derdenrekening staat. Indien u niet de gehele koopsom financiert, maar ook een deel uit eigen middelen voldoet, dient dit deel ook uiterlijk 1 dag voor de levering bij de notaris op de derdenrekening te staan.

Dit is slechts een kleine greep uit de veelgestelde vragen die wij op onze website behandelen. Wij beantwoorden vragen over zowel de aankoop als verkoop van een vakantiewoning. Nieuwsgierig naar meer vragen? U leest ze op deze pagina.

Neem contact met ons op

Bekijk de vakantiewoningen die wij aanbieden op de website. U mag gelijk contact opnemen als u een mooie recreatiewoning ziet die te koop wordt aangeboden in Gelderland. Plan een vrijblijvende bezichtiging, of vraag persoonlijk advies aan. Wij staan u bij gedurende het gehele aankoopproces.

Bekijk ons aanbod Vraag advies aan

Menu