Beleggen in een vakantiewoning

Overweegt u om te overleggen in een vakantiewoning in Nederland? Vandaag de dag denken steeds meer mensen er over na om te investeren in een vakantiehuisje. Niet alleen omdat u de vakanties op deze manier kunt doorbrengen in uw eigen huisje, maar ook omdat u het huisje kunt verhuren aan anderen. Op deze manier profiteert u van extra inkomsten, die ervoor zorgen dat u geniet van een mooi rendement. Graag adviseren de recreatiemakelaars van Recreatie-direct u bij alle zaken die komen kijken bij het beleggen in een vakantiewoning. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het bezichtigen van een van de woningen uit ons aanbod.

20 jaar ervaring op de recreatiemarkt
Groot aanbod vakantiewoningen
Begeleiding bij aankoop en verkoop
Snel en discreet (ver)kopen

Waarom beleggen in een vakantiewoning?

Snel vermogen opbouwen

U vraagt zich misschien af waarom u zou beleggen in een vakantiewoning. Daar gaan we graag wat dieper op in. Wanneer u extra vermogen wilt opbouwen, kunt u overwegen om beleggen in een vakantiehuis. Recreatiewoningen kunnen wanneer ze verhuurd worden aan andere vakantiegangers, namelijk voor een mooi rendement zorgen. Door te beleggen in een vakantiewoning die u verhuurt, bouwt u sneller vermogen op dan wanneer u uw geld op een spaarrekening laat staan. Maar ook wanneer u uw vakantiewoning na een aantal jaren in een goede tijd verkoopt, kunt u uw investering terugverdienen in de vorm van meerwaarde.

Eigen plek om vakanties door te brengen

Wanneer u besluit om te beleggen in een vakantiewoning bouwt u niet alleen snel vermogen op, maar u heeft ook een eigen plek om de vakanties door te brengen. Stelt u zich eens voor dat u tijdens de vakanties heerlijk in de tuin van uw eigen vakantiewoning zit, terwijl u geniet van de rust, de natuur en uw gezin. Of wilt u vrienden en familie ontvangen? Ook daarvoor is een recreatiewoning meer dan geschikt. Dit is dan ook een van de redenen dat beleggen in een vakantiewoning in veel gevallen interessanter is dan investeren in bijvoorbeeld aandelen.

Combinatie van verhuur en eigen gebruik

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie tussen verhuur van de woning, en eigen gebruik. Op deze manier genereert u extra inkomsten, en kunt u wanneer u dat wilt vertoeven in uw eigen recreatiewoning. Let er hierbij wel op, dat het in de meeste gevallen niet toegestaan is om de woning permanent te bewonen door een en dezelfde bewoners. Er gelden een aantal uitzonderingen, voor deze uitzonderingen verwijzen we u graag naar de veelgestelde vragen.

Vastgoed

Wist u dat een recreatiewoning onder vastgoed valt? Zodoende kunt u winst maken en een deel van de investering weer terugverdienen, wanneer u de vakantiewoning waarin u belegd hebt weer verkoopt. De kans bestaat zelfs dat er sprake is van een meerwaarde, waardoor uw vermogen snel groter wordt en u de investering ruimschoots terugverdient. Wel zo prettig!

Recreatiemakelaar inschakelen

Het kopen van een vakantiehuis als belegging is een grote stap, waar lastige zaken bij komen kijken. Om die reden kan het verstandig zijn om de begeleiding in te schakelen van een recreatiemakelaar. Wij zijn een ervaren recreatiemakelaar met veel kennis van de recreatie-en vastgoedmarkt. Mede dankzij deze kennis en ervaring, zijn we optimaal in staat om in te schatten of de vakantiewoningen bij uw situatie past en aansluit bij uw wensen. Gedurende het proces heeft u geen omkijken naar allerlei ingewikkelde zaken zoals papierwerk, wij regelen alles omtrent de aankoop van het vakantiehuis voor u.

Veelgestelde vragen

Dit is slechts een kleine greep uit de veelgestelde vragen die wij op onze website behandelen. Wij beantwoorden vragen over zowel de aankoop als verkoop van een vakantiewoning. Nieuwsgierig naar meer vragen? U leest ze op deze pagina.

Recreatiewoning als belegging? Neem contact op

Overweegt u om te overleggen in een vakantiewoning en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk gerust ons aanbod aan vakantiewoningen en vraag een bezichtiging aan. We kunnen ons voorstellen dat u eerst meer informatie wenst. Neem voor het inwinnen van meer informatie over het beleggen in een vakantiewoning gerust contact op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij u terug. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@recreatie-direct.nl of te bellen naar +31 (0) 702 210 599.

Contactgegevens

Lange voorhout 43, 2514 EC, Den Haag
Menu